Onze partners

School maken doe je niet alleen. Gelukkig hebben we een hele hoop trouwe en behulpzame partners die ons helpen om van onze school een succes te maken.

Dikke merci!

CKSA, het Centraal Katholiek Schoolcomité van Antwerpen, biedt vanuit christelijke inspiratie en binnen de Antwerpse context gewoon en buitengewoon basisonderwijs, buitengewoon secundair onderwijs en zorg op maat aan op een pedagogisch en maatschappelijk verantwoorde wijze.

Het CLB werkt schoolnabij maar toch onafhankelijk. Het is een veilige plek waar je in vertrouwen terecht kan met je vragen en problemen.

Artsen, maatschappelijk werkers, opvoedkundigen, psychologen,verpleegkundigen en intercultureel bemiddelaars werken er samen.

Het welzijn van de leerling staat steeds centraal. Leerlingen, ouders, leerkrachten en schooldirecties kunnen op ons beroep doen.

Alle tussenkomsten van het CLB zijn gratis.
U bent vrij om van CLB-begeleiding gebruik te maken.

Sommige opdrachten van het CLB zijn echter verplicht: medische onderzoeken en opvolging van vaccinaties, ontwikkeling, maatregelen bij besmettelijke ziekten, tussenkomsten bij spijbelen.

ESF is een Europees instrument om werkgelegenheid te ondersteunen. Ze helpen jongeren aan beter werk. Dit doen ze onder andere door een financiële premie uit te betalen om een vlotte overgang tussen school en werk uit te bouwen. Ze zorgen voor eerlijkere arbeidskansen voor alle EU-burgers. Ze investeren in Europa’s menselijke kapitaal – haar werknemers, haar jongeren en iedereen op zoek naar een baan.

Onze sponsors

School maken doe je niet alleen. Dankzij deze sponsors krijgen we regelmatig goed materiaal voor onze leerlingen. Het helpt onze school niet alleen qua budgettering maar ook onze leerlingen kunnen hierdoor aan de slag met degelijk en professioneel materiaal.

Dikke merci!

donkey

Houthandel Van den Heurck BVBA is een familiebedrijf uit Broechem (provincie Antwerpen), dat al 50 jaar actief is als specialist in hout en meer. Deze organisatie levert ondersteuning aan onze houtafdeling door middel van sponsoring.

donkey

Het deelfietssysteem Donkey Republic geeft je toegang tot de grootste vloot van elektrische deelfietsen in en rond Antwerpen. Onze afdeling Fietshersteller werkt samen met dit bedrijf. 

Het ibis Antwerpen Centrum ligt in het historische en culturele hart van Antwerpen. Onze afdeling Medewerker Kamerdienst werkt samen met dit hotel.  

Onze visie

Leren

Bij ons staat leren centraal. Niet alleen leren over cijfers en letters, maar ook hoe je zelfstandig kan worden en hoe je moet omgaan met de vele uitdagingen van onze maatschappij.

Groeien

Onze belangrijkste pijler is groeien… We helpen je uit te groeien tot een respectvol mens en we zorgen ervoor dat je jezelf altijd blijft uitdagen. Met oog voor ieders eigenheid, maar altijd als onderdeel van een groep en een maatschappij.

Werken

Vanaf de kwalificatiefase kies je definitief voor je beroep. We leiden je op tot een echte professional. Je krijgt les van vakmensen en we begeleiden je via meerdere stages naar een mooie job.

Respect

Respect voor je medemens, de wereld om je heen en alles wat leeft en beweegt. Respect is de hoeksteen van onze maatschappij en dat dragen we op school dus ook heel hoog in het vaandel. Respect is de basis van alles!

Sint-Jozefinstituut

BuSO OV3

Kerkstraat 153
2060 Antwerpen

[email protected]

03 235 40 00

Aanbod

•  Observatiejaar

•  Opleidingsfase

•  Kwalificatiefase

•  Duaal leren

•  Integratiefase

Nuttige links

•  Schoolreglement

•  Privacyverklaring

•  Inschrijven

•  Onze partners

Copyright © 2024