Kwalificatiefase

Gedurende (minstens) twee schooljaren zal je kennis, vaardigheden en attitudes opdoen die nodig zijn om je gekozen beroep later uit te voeren. In deze fase wordt de overgang naar het echte werkveld belangrijk. Je leert zelfstandig werken maar ook sociaal zelfredzaam te zijn.

Tijdens de praktijklessen worden de aangeleerde technieken in een hoger tempo aangeleerd en op meer verfijnde manier toegepast. Dit allemaal in een realistische setting. Zowel op school (in werkruimtes) maar ook buiten de school via studie-uitstappen, praktijk op verplaatsing (POV) en stage.

In het eerste jaar KF hebben de leerlingen één stageperiode van drie weken. In het tweede jaar gaan de leerlingen twee keer voor een periode van drie weken op stage.

Tijdens de lessen algemene vorming (theorie) leer je specifiek wat je nodig hebt om zelfstandig te kunnen wonen en werken. Voorbeelden van thema’s die we behandelen zijn: solliciteren, maatschappelijke diensten, budgetbeheer, het rijbewijs, …

Op het einde van deze fase studeer je af met een getuigschrift of een attest.

Belangrijke info!

Onze kwalificatiefase is in transitie. Dat wil zeggen dat sommige opleidingen zullen afgebouwd worden en er nieuwe voor in de plaats komen. Wil je nu inschrijven voor het tweede jaar KF (vroegere 4e jaar) schrijf je nog in voor de ‘oude’ opleidingen. Voor het eerste jaar KF kan je al inschrijven voor de ‘nieuwe’ opleidingen.

 

Is niet alles duidelijk of heb je nog bijkomende vragen? Contacteer ons gerust!

[email protected]

03 235 40 00

September 2023
September 2024

Kwalificatiefase 1

Medewerker kamerdienst
Medewerker kapper
Machinaal houtbewerker (Ook duaal)
Medewerker hout (Ook duaal)
Fietshersteller
Carrosserie

Kwalificatiefase 2

Plaatbewerker
Werkplaatsschrijnwerker
Kappersmedewerker
Onderhoudshulp in instellingen en professionele schoonmaak

Kwalificatiefase 1 & 2

Medewerker kamerdienst
Medewerker kapper
Machinaal houtbewerker (Ook duaal)
Medewerker hout (Ook duaal)
Fietshersteller
Carrosserie

Medewerker kamerdienst

Als medewerker kamerdienst werk je mee aan het opdienen van het ontbijt, bezorg je gasten een aangenaam verblijf in een nette kamer en zorg je dat op logistiek vlak alles op rolletjes loopt.

Meer info volgt

Fietshersteller

Wanneer je alles wil weten over het onderhouden en herstellen van fietsen ben je in deze opleding perfect op je plek. Een gevarieerde opleiding met een zekere toekomst.

Meer info volgt

Voorbewerker carrosserie

De voorbewerker carrosserie plamuurt, schuurt en reinigt de ondergrond en brengt een grondlaag aan. Werk jij graag aan auto’s? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou.

Meer info volgt

Medewerker kapper

In onze kappersafdeling zijn alle leerlingen welkom die graag voor een nieuwe look gaan. Kleuren, snit, hippe kapsels, aangepaste make-up maar ook fantasie- of gelnagels komen hier zeker aan bod.

Meer info volgt

Medewerker hout (Ook duaal)

Kies je voor het opvolgen van het hele proces van plank tot afgewerkt meubel, raam of deur dan is de opleiding medewerker hout voor jou de beste keuze. Je toekomst is dankzij deze opleiding verzekerd!

Meer info volgt

Machinaal houtbewerker (Ook duaal)

Wanneer je graag werkt met machines, overweeg dan zeker onze opleiding machinaal houtbewerker. Je hebt hiermee een grote kans op tewerkstelling in de bouwsector en de opleiding zelf is gevarieerd en interessant.

Meer info volgt

Wat na de kwalificatiefase?

Integratiefase

Na de kwalificatiefase kan je een Alternerende Beroepsopleiding (ABO) volgen. Tijdens dit extra jaar kom je twee dagen per week naar school en loop je drie dagen per week stage in een zelfgekozen bedrijf.

Sint-Jozefinstituut

BuSO OV3

Kerkstraat 153
2060 Antwerpen

[email protected]

03 235 40 00

Aanbod

•  Observatiejaar

•  Opleidingsfase

•  Kwalificatiefase

•  Duaal leren

•  Integratiefase

Nuttige links

•  Schoolreglement

•  Privacyverklaring

•  Inschrijven

•  Onze partners

Copyright © 2024